Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet karnabahar
  • 1-2 tane patates
  • Kaşar peyniri
  • Soğan

Beşamel sos için;

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • ( dilerseniz süt yerine krema ilede yapabilirsiniz)

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle karnabahar ve patatesi haşlıyoruz. Çok pişmesin, zira fırında da olcak. Patatesleride ince yuvarlak halde keselim.
  2. Sonra soğanımızı ay formunda doğrayıp haşlanan patates ve karnabaharın içine atıyoruz.
  3. Beşamel sosun üretimi için; tereyağı küçük bir tencereye alınarak ısıtılır.
  4. Ununuzu ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım, üzerine 1,5 su bardağı süt ek edilir.
  5. Çırpıcı ile süratlice çırpılır, topak kalmaması sağlanır tuz ve karabiber de eklenerek, kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir.
  6. 1-2 dk kaynadıktan sonra, ocaktan alınır.
  7. Suyu süzülen karnabahar ve patatesler fırın kabına alınır ve üzerine hazırlanan beşamel sos dökülür.
  8. Karnabaharlar beşamel sosa bulandıktan sonra, üzerine kaşar peyniri rendesi serpilerek, 180 derecede ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.

Deneyenlere şimdiden afiyet olsun.

(Bu yemeğin yanına genelde ben sosis kızartıyorum. Yanına diğer balık masraf ,fırında pişmiş tavukta olur. ).

Fırında Beşamel Soslu Karnabahar Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Patatesli Mantı (Hingel)
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mercimekli Bükme (Kıyır Kıyır Oluyor Mutlaka Deneyin)
Yayla Çorbası
Çıtır Yufkalı Soğanlı Meze
Fırında Sütlaç
Portakalli Anneannemin Kuşburnu Kurabiyesi
Poğaça (Mayalı)
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet