İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç materyal için;
- 400 gr orta yağlı kıyma
- 2 adet orta uzunluk kuru soğan
- 2 yemek kaşığı tereyağı (dolu)
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı reyhan kurusu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 yemek kaşığı domates ve biber karışık salça
- 1 yemek kaşığı kadar tuz
- İsteğe bağlı maydanoz
- 1 çay bardağı kadar ceviz
Hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 1 su bardağı un
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 tutam tuz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kıymamızı genişçe bir tavaya alıp kısık ateşte pişiriyoruz. İçersine soğanları ve tereyağı ekleyip güzelce kavuruyoruz. İçersine salçayı da ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
- Daha sonra karabiber, pul biber, reyhan ve tuzu ekleyip altını kapatıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Biraz soğuduktan sonra birer ceviz büyüklüğünde elimizle sıkarak buzlukta dondurursak daha âlâ sonuç alırız.
- Hamuru için; bulgur ve irmiği derin bir kaba alıp çok sıcak olmayan suyla ıslıyoruz.
- Biraz demledikten sonra içerisine yumurta, tuz ve salçayı ekleyip biraz yoğuruyoruz. Daha sonra içerisine un döküp ılık suyla denetimli bir biçimde yeterlice yoğuruyoruz. Ben makinayla yoğurdum. Hamurunun en kıymetli özelliği düzgünce yoğrulması.
- Hazır olan hamurları içlerini oyup iç harcını yerleştirip içli köfte biçimini veriyoruz (hamuru açarken yanınıza kesinlikle bir kasede su alın) daha sonra isteğe bağlı ister haşlayarak ister kızartarak servise hazır hale getirebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun 🌹
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

