İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 3 adet soğan
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 şeker kaşığı pul biber
Hamuru için;
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 şeker kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küp küp doğranmış soğanları yarım çay bardağı sıvı yağ döktüğümüz tenceremize alalım.
- Ardından soğanlarımızı kavrulmaya başlayınca içine kıymamızı karıştıralım, güzelce pişirdikten sonra içerisine tuzumuzu maydanoz ve pul biberimizi ekleyelim ve altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamur harcımızı geniş bir kaba alarak sıcak suyu üzerine ek edip şişmesini bekleyelim 15 dk bekledikten sonra hamur için tüm gereçlerimizi ekleyip, kulak göğsü haline gelene kadar yoğuralım.
- Bir tahta yardımı ile yuvarlak bezeleri tahtanın üzerinde elimiz ile açıp birleştirelim. Şimdiden afiyet olsun 🫶🏻
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






