İçli Köfte
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Köftenin hamuru için;
- 1 kg ince bulgur köftelik
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı un
- Tercihe bağlı 2 su bardağı irmik ben kullanmıyorum irmik
İç harcı için;
- 1 kg kıyma yarım yağlı
- 1 kg kuru soğan
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- Karabiber
- Kimyon
- Tuz
- Tercihe nazaran yeşil biber de koyabilirsiniz ben koyuyorum çok hoş oluyor
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel iç harcı yapalım, soğanları kavuralım ,kavrulan soğana kıymayı koyalım ve kavurmaya devam edelim.
- Kavrulan iç harca bir yemek kaşığı salça koyalım ve baharatları da ekleyin biraz daha kavurup soğumaya bırakıyoruz.
- Sonra ise ince bulguru ılık su ile ıslatalım, ağzını kapatıp biraz bulgurun şişmesini bekleyelim .
- Daha sonra salça ve tuz koyup yoğuralım, özleşen hamura un koyalım ve biraz daha yoğuralım ve yoğurduğunuz hamur 15 dk dinlendirelim.
- Dip not irmikli yapacaksak şayet irmiği birinci başta bulgur ile ıslıyoruz.
- Daha sonra ise artık hal vermek de sıra ister haşlanmış ister kızarmış yapabilirsiniz deneyenlere şimdiden afiyet olsun sağlıklı günler.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








