Kıymalı Mantar Dolması

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kg mantar

İç harcı için;

  • 250 gram dana kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 2 adet yeşil sivri biber
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay bardağı su

Üzeri için;

  • 1 su bardağı kadar rendelenmiş kasar peyniri

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymalı harç için; sıvı yağ ile kıymayı kavuralım.
  2. Ardından küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
  3. Daha sonra salçasını, tuz ve baharatları ekleyip 3-4 dakika karıştırmaya devam edelim.
  4. Son olarak üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıp kenara alalım.
  5. Yıkanmış mantarların basını ayırıp borcama dizelim.
  6. Üzerine kavrulmuş iç harcından 1 er yemek kaşığı kadar içine dolduralım.
  7. Bu şekilde 180 derece fırında 15-20 dakika suyunu salana kadar pişirelim.
  8. Servis saatine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verip kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Ebruli Kek
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Elma Şekilli Kurabiye Tarifi (Videolu)
Fırınsız Balkabaklı Cheescake
Sodalı Ispanaklı Pratik Kömbe
Bayatlamayan Yumuşak Poğaça
Kereviz Tarator Tarifi
Mısırlı Havuçlu Pirinç Pilavı
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet