Kıymalı Mantar Dolması

Kıymalı Mantar Dolması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg mantar
İç harcı için;
- 250 gram dana kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil sivri biber
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay bardağı su
Üzeri için;
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kasar peyniri
Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymalı harç için; sıvı yağ ile kıymayı kavuralım.
- Ardından küp doğranmış soğan ve biberleri ekleyip 3-4 dakika kavurmaya devam edelim.
- Daha sonra salçasını, tuz ve baharatları ekleyip 3-4 dakika karıştırmaya devam edelim.
- Son olarak üzerine 1 çay bardağı su ekleyip 1-2 dakika daha pişirip ocağın altını kapatıp kenara alalım.
- Yıkanmış mantarların basını ayırıp borcama dizelim.
- Üzerine kavrulmuş iç harcından 1 er yemek kaşığı kadar içine dolduralım.
- Bu şekilde 180 derece fırında 15-20 dakika suyunu salana kadar pişirelim.
- Servis saatine yakın üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tekrar fırına verip kızarana kadar pişirelim. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Kıymalı Mantar Dolması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












