İçli Köfte
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
Dışı için;
- 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 su bardağından biraz az un
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 su bardağı soğuk su
İçi için;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 300 gram kıyma
- 3 orta uzunluk soğan
- Yarım tatlı kaşığı salça
- Yarım demek maydanoz
- 1 küçük çay bardağı küçük modüllü ceviz (isteğe bağlı)
- Tuz
- Pul biber
- Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe nazaran ayarlanabilir.)
Kızartmak için;
- Sıvı yağ
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar ince ince doğranır. Tavaya sıvı yağ alınıp soğanlar eklenir ve pembeleşinceye kadar kavrulur.
- Kavrulan soğanlara kıyma eklenir suyunu çekinceye kadar kısık ateşte kavrulur.
- Daha sonra salça eklenir 3 dk daha kavrulur. Biraz su eklenir tekrar (yumuşak kalması gerekiyor kuru olmamalı)
- Baharatlar, tuz, ceviz ve ince kıyılmış maydanoz eklenip ocağın altı kapatılır, soğumaya bırakılır.
- İnce bulgur 1 bardak soğuk su ile kısır yapar üzere ıslatılır.
- Suyu çekilince irmik salça baharatlar tuz eklenip 15 dk boyunca azar azar suyu eklenip uygunca yoğurulur.
- Daha sonra un eklenir 5 dk daha yoğurulur. Ele alınıp yuvarlandığında dağılmıyorsa tamamdır. Ele yapışabilir. Eller uygunca yıkanır tekrar hamur ele alındığında yapışmaz.
- Cevizden biraz daha büyük kesimler alınıp baş parmak ile orta ara su alınarak içi ince bir biçimde açılır. İç koyulur ve üst yanlışsız limon biçiminde uzatılır. Hepsine birebir süreç uygulanır. Basamakları çekemedim zira ellerim hamurlu iken fotoğraf makinesini tutamadım.
- Biten içli köfteler kızgın 1 bardak sıvı yağda kızartılır.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










