İçli Köfte

İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 1.5 su bardağı ince köftelik bulgur
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağından biraz az un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 su bardağı soğuk su

İçi için;

  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 300 gram kıyma
  • 3 orta uzunluk soğan
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Yarım demek maydanoz
  • 1 küçük çay bardağı küçük kesimli ceviz (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Pul biber
  • Karabiber (baharatlar ve tuz isteğe nazaran ayarlanabilir)

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İç harcı kavurun: kıyma, sıvı yağ ve soğanı kavurun.
  2. Salça, baharat, ceviz ve en son maydanozu ekleyin. Soğumaya bırakın.
  3. Bulguru ıslat: bulguru, irmiği, salçayı, baharatı ve tuzu kaba alın. Soğuk su ekleyin, 10-15 dk bekletin.
  4. Hamuru yoğur: şişen karışıma azar azar un ekleyin, yoğurarak yumuşak hamur yapın.
  5. Parçalar al: hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alın, yuvarla ve içini oyun.
  6. İç harcı doldur: iç harçtan koy, ağız kısmını kapatıp yuvarlayarak form verin.
  7. Tüm köfteleri hazırla: hamur ve iç harç bitene kadar birebir süreci yapın.
  8. Yağı kızdır: derin tavada sıvı yağı yeterlice ısıtın.
  9. Köfteleri kızart: köfteleri altın rengi alana kadar önlü gerili kızartın, havlu peçeteye alın.

İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Soslu Makarna Salatası
Tavuk Dürüm
Dere Otlu Poğaça (Kıyır Kıyır)
Tuzlu Simit Kurabiye Tarifi
Pekmezli Tam Buğday Unlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |