İçli Köfte
İçli Köfte Tanımı İçin Malzemeler
İçli köfte hamuru için:
- 2 su bardağı köftelik bulgur
- 1 çay bardağı irmik
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 çay bardağı un
- 1 adet yumurta
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Pul biber
- Karabiber
- Tuz
İçli köfte iç harcı için:
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 adet kuru soğan
- 250 gram kıyma
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Yarım su bardağı çekilmiş ceviz içi
- 1 tutam maydanoz
- Kimyon
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
İçli Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak iç harcımızı yapalım. Soğanlarımızı incecik yemeklik doğarayalım ve kavuralım kavrulan soğanlara kıymayı ekleyip rengi değişene kadar kavuralım.
- Üzerine salçasını ve baharatlarını da ekleyip bir cins daha pişirelim.
- Altını kapattığımızda ise maydanoz ve iri kıyım cevizini ekleyip soğumaya alalım.
- Bir gün evvelce yaparsanız harç daha hoş olur.
- Dış hamuru için irmik ve bulguru bir kaba alıp ıslayalım ,bulgur şişince unu ,yumurtayı ,salçayı ve baharatlarını ekleyip yoğuralım.
- Tamamen makzemeler harmanlaşıp hamur üzere olana kadar yoğurulması gerekir.
- İçli köftenizin çatlamasını istemiyorsanız olabildiğince uzun yoğurma süreci yapın.
- Yoğurduğumuz hamurdan mandalina büyüklüğünde kesimler alıp elimizde biçim vererek içini oyalım içine kıymalı harçtan koyup ağız kısmını kapatalım açma sürecinde elimizşn altında su olsun elimizi daima suya batıralım ki çatlama olmasın.
- Yaptığımız içli köfteleri isterseniz çabucak bol yağda 10- 15 dakika kızartıp yiyebilirsiniz isterseniz de dondurucuya atıp istediğiniz vakit buzlu halde kızgın yağa atıp kızartabilirsiniz.
- Bu tanımdan ortalama olarak 30- 35 adet çıkıyor afiyet olsun 🌸.
İçli Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







