İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı ezilmiş ceviz içi
- 1 yemek kaşığı haşhaş
- 1 tatlı kaşığı kahve
İçi için;
- 1 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı irmik
Şerbeti için;
- 3 su bardağı su
- 3 buçuk su bardağı şeker
- Çeyrek limon suyu
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbetini hazırlamak için suyu ve şekeri bir tencereye koyup karıştırın ve ocağa kaynamaya bırakın .
- Biraz kıvamını alınca ocaktan alıp soğumaya bırakın .
- Ardından bir su bardağı süt ve irmiği küçük bir tencereye ocağa koyup kısık ateşte karıştırın ağır bir kıvam aldıysa kafidir ocaktan alın.
- Tatlı hamuru için süt ,sıvı yağ alıp bir kaba koyup karıştırın.
- Un ve kabartma tozu hariç başka bütün gereçleri de ekleyip karıştırın ,ardından kabartma tozu ve unu karıştırın ve harca denetimli bir formda yumuşak bir hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın.
- Hamurdan yumurta büyüklüğünde kesimler koparıp yuvarlayın elinizde açın ve içine irmikli kaymağı koyun ve kapatın .
- Hepsini tıpkı süreçten geçirip yağlanmış tepsiye dizin 200 derecelik fırında altı üstü güzelce kızarana kadar bırakın fırından çıkarın .
- İlk sıcaklığını aldıktan sonra soğuk şerbeti üstüne dökün şimdiden deneyeceklere afiyet olsun.
İçi Kaymaklı Kahveli Nefis Tatlı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











