İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası

İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ karalahana
  • 1 çay kasesi karbonat
  • 5 su bardağı su (haşlamak için)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı pilavlık bulgur (isteğe bağlı)
  • Yarım çay bardağı mısır yahut bütün mısır
  • Yarım su bardağı barbunya
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı mısır unu
  • 1 çay bardağı mısır yarması
  • 1 parmak ucu kadar iç yağ

İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak 1 çay kaşığı karbonat ekleyerek lahana haşlanıp yumuşayıncaya kadar haşlayalım. Haşlandıktan sonra bir kenarda bekletelim. Not: karbonat yeşil kalmasını ve tadını bozmamasını sağlıyor.
  2. Bir tencereye sıvı yağı alalım, ince yemeklik doğramış soğanları ekleyerek kavuralım.
  3. Ardından iç yağı ekleyelim ve eridikten sonra ki kısmını atalım ve mısır yarmasını ekleyelim ve tekrar karıştıralım.
  4. 1 -2 yemek kaşığı mısır unu ve barbunyamızı ek edip tekrar karıştıralım. Daha sonra haşlanmış ve suyu süzülmüş lahanaları tencereye koyup karıştıralım ve birkaç dakika daha kavuralım. Ocağımızın yüksek ateşte olmamasına dikkat edelim.
  5. Ardından bulgur, haşlanmış mısır koyarak karıştıralım.
  6. 6 su bardağı sıcak suyunu da ek ederek karıştıralım ve yaklaşık 25 dakika kısık ateşte pişirelim. Kaynamaya yakın bütün mısırları içine atalım ve kısıl ateşte mısır pişene kadar pişirelim. (mısırlar pişmez demeyin pişiyor)
  7. Pişen çorbamızı kaselere koyarak servis edelim.

İç Yağlı Karalahana (Pancar) Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bakla Ezmesi (Beton)(Hatay Mutfağı)
Patatesli Bebek Omlet
Et Tadında Patlıcan Yemeği
Terbiyeli Sebze Çorbası
Restaurant Günlükleri Fırın Köfte Tarifi
Limonlu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |