İç Pilav ( Mardin Usulü )

İç Pilav ( Mardin Yöntemi ) Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 yahut 2 kesim tavuk göğsü 4 su bardağı ile haşlancak ( haşlarken 1 tatlı kaşığı tuz ek edilsin )
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 çay bardağı badem
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1. 5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı yenibahar
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • Yarım çay kaşığı toz kişniş
  • Yarım çay kaşığı kekik
  • Haşladığımız tavuğun suyu
  • 4 buçuk bardak sıcak su

İç Pilav ( Mardin Metodu ) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle pirinçi nişastası çıkana kadar yıkayalım.
  2. Ardından bademleri bir ölçü su ile bir kaç dakika haşlayalım.
  3. Böylelikle kabukları çabucak ayrılacaktır.
  4. Tereyağı ve zeytinyağı tenceremize alalım.
  5. Yemeklik doğradığımız soğanları atıp kavurmaya başlayalım, gerisinden soyulan bademleri kavuralım.
  6. Renkler pembeleşince akabinde pirinçi koyalım.
  7. Ardından haşladığımız tavukları tencereden çıkarıp dilik dilik parçalayalım.
  8. Tavukları pirinçlerin üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim ,bu ortada soğanların yanmamasına dikkat edin.
  9. Daha sonra baharatları ve tuzu atalım ve haşladığımız tavuktan kalan suyu ekleyelim.
  10. Tavuk suyu yahut olağan su koyacaksanız Pirinçleri biraz geçecek kadar ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.

Hepimize afiyet olsun.

İç Pilav ( Mardin Yordamı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Fındıklı Yaban Mersinli Böğürtlenli Islak Kek
Organik Pekmezli Kurukayısı Hoşafı
Nefis Kıymalı Pide
Mini Cheesecake (Antep Fıstığı Kremalı)
Kaşık Dökmesi
Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Hdabla | © 2025 |