İç Pilav ( Mardin Usulü )
İç Pilav ( Mardin Yöntemi ) Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yahut 2 kesim tavuk göğsü 4 su bardağı ile haşlancak ( haşlarken 1 tatlı kaşığı tuz ek edilsin )
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 çay bardağı badem
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1. 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı yenibahar
- Yarım çay kaşığı kimyon
- Yarım çay kaşığı toz kişniş
- Yarım çay kaşığı kekik
- Haşladığımız tavuğun suyu
- 4 buçuk bardak sıcak su
İç Pilav ( Mardin Metodu ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle pirinçi nişastası çıkana kadar yıkayalım.
- Ardından bademleri bir ölçü su ile bir kaç dakika haşlayalım.
- Böylelikle kabukları çabucak ayrılacaktır.
- Tereyağı ve zeytinyağı tenceremize alalım.
- Yemeklik doğradığımız soğanları atıp kavurmaya başlayalım, gerisinden soyulan bademleri kavuralım.
- Renkler pembeleşince akabinde pirinçi koyalım.
- Ardından haşladığımız tavukları tencereden çıkarıp dilik dilik parçalayalım.
- Tavukları pirinçlerin üzerine ekleyelim ve kavurmaya devam edelim ,bu ortada soğanların yanmamasına dikkat edin.
- Daha sonra baharatları ve tuzu atalım ve haşladığımız tavuktan kalan suyu ekleyelim.
- Tavuk suyu yahut olağan su koyacaksanız Pirinçleri biraz geçecek kadar ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirelim.
Hepimize afiyet olsun.
İç Pilav ( Mardin Yordamı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







