İç Dolgulu Şerbetli İrmik Tatlısı

İç Dolgulu Şerbetli İrmik Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 70 gram tereyağ/ margarin
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket vanilin
- Yarım paket kabartma tozu
- 2 su bardağı un
İç kısım için;
- 1 çay kaşığı kakao
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı ceviz
Şerbet için;
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 su bardağı şeker
- Limon dilimi
Bulamak için;
- İrmik
İç Dolgulu Şerbetli İrmik Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel şerbeti için gerekli tüm materyalleri uygun bir tencereye alıp 5 dk boyunca yüksek ateşte kaynatılır.
- 5 dk da kısık ateşte kaynatılıp soğumaya bırakılır.
- Hamur için oda ısında yumuşamış tereyağ üzerine yumurta, sıvı yağ, sirke eklenir ve çırpıcı yardımıyla çırpılır.
- Üzerine irmik eklenip karıştırılmaya devam edilir.
- Ardından kuru materyaller eklenir ve kıvamlı bir hamur yoğurulur.
- Hamur 4 eşit kesime ayrılır ve bir kesimine iç kısmı için gerekli tüm gereçler eklenir.
- Her iki hamurdan bezeler yapılmaya başlanır.
- Şekil verilir. İrmiğe batırılıp artı işareti verilip evvelden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişmeye gönderilir.
- Pişen tatlımızı fırından aldıktan sonra soğumuş şerbetimizi üzerine gezdirip dilediğiniz üzere süslemesini yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun🤗
İç Dolgulu Şerbetli İrmik Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













