Hurmalı Muhallebi (8+ Ay)

Hurmalı Muhallebi (8+ Ay) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3-4 adet medine hurması
  • Yarım su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı bebek irmiği

Üzeri için;

  • Rendelenmiş ceviz
  • Fındık
  • Fıstık
  • Badem (hangisini kullanmak isterseniz)

Hurmalı Muhallebi (8+ Ay) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hurmayı yumuşayana kadar haşlama aparatında yahut suda haşlayalım.
  2. Haşlandıktan sonra çatalla ezelim.
  3. Tencere su ve irmiği pişirelim. Piştikten sonra hazırladığımız hurmayı içine atalım ve 1-2 tıp karıştırıp ocağın altını kapatalım.
  4. Kasemize alıp üzerine dilediğiniz süslemeyi yapabilirsiniz.

Miniklere afiyet olsun 💙.

Hurmalı Muhallebi (8+ Ay) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tereyağlı Soslu Alabalık Kızartması
Biberli Ekmek
Kakaolu Ve Limonlu Kek
Lor Peynirli Milföy Böreği
Kıymalı Patates (6 + Ay)
Hazır Yufka İle Yapılabilecek En Kolay Börek
Hdabla | © 2025 |