Hurma Kurusu

Hurma Kurusu Tanımı İçin Malzemeler

  • Yaş hurma

Pişirme kâğıdı

Hurma Kurusu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yaş hurma yıkanır ve yuvarlak biçimde, ince ince dilimlenir.
  2. Uygun ebatta kesilen pişirme kâğıdı uzunlamasına ikiye katlanır.
  3. Dilimlenen hurmalar pişirme kağıdının ortasına konur.
  4. Arasında hurma dilimleri olan pişirme kâğıdı dikkatli biçimde kalorifer peteğinin üzerine yerleştirilir.
  5. Hurma dilimleri sıcaklığa bağlı olarak 1 yahut 2 günde kuruyacaklardır. Kuru meyvemiz hazır.

Püf nokta:Kuru meyve direkt tüketilebileceği üzere kek/ pasta/kurabiye eserlerinde, süslemelerde, bitki çayında, mum yahut tütsü imalinde dahi kullanılabilir. Bu formülle portakal dilimleri de kuruttum. Bitki çayı hazırladığımda bardaklara birer dilim atarım.

Hurma Kurusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Sarımsaklı Peynirli Ekmek (Viral Tarif)
Sütlü Sıcak Kakao
Doyurucu Akşam Çorbası (+6 Ay)
Kabak Havuç Mezesi
Lezzetli 3-2-1 Poğaça
Hdabla | © 2025 |