Hünkar Beğendi (Tavuklu)

Hünkar Beğendi (Tavuklu) Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk
- 2 adet soğan orta boy
- 1 adet biber
- 1-2 adet domates
- 2-3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- Sıvı yağ
- Pul biber
- Karabiber
- Kimyon
- Kekik
- Tuz
Beğendisi için;
- 3-4 adet patlıcan (patlıcanlarınız büyükse 2 adette olur)
- 1 çay bardağı süt
- 1 yemek kaşık un
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 100-150 gram kaşar peyniri
Hünkar Beğendi (Tavuklu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanlarımızı közleme aparatında yada fırında közleyelim kenarda dinlendirelim.
- Diğer gereçlerimizi soğan ,sarımsak ,domates, biber, tavuğumuzu küp küp doğrayalım.
- Soğanımızı, sarımsağımızı orta uzunluk tavamıza koyalım pişirelim akabinde biberlerimizi atalım güzelce kavuralım tavuğumuzu da atıp pişirelim domates ve baharatlırımızıda ekleyip biraz kavurduktan sonra dinlendirelim.
- Ayrı bir tavaya tereyağımızı ve unu koyup kavuralım (unun kokusu çıkana kadar)kabuğunu soyduğumuz patlıcanları küçük küpler halinde doğrayalım.
- Kavurduğumuz un ,tereyağın üstüne ekleyelim ,güzelce kavuralım .
- Sonra sütümüzü ekleyelim, sütü çeken kadar kavurmaya devam edelim ,en son kaşar peynirimizi ekleyip eriyene kadar karıştıralım.
- Tabağımızın yerine patlıcanlı hazırladığımız yatağı yayalım .
- Üstünede hazırladığımız tavuk karışımını dizelim hünkar beğendimiz hazır.Afiyet olsun😋.
Hünkar Beğendi (Tavuklu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









