Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça

Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
İç harcı için;
- 4 adet patates
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı yeni bahar
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
Hamur için;
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket kuru maya
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 50 gram margarin ya da tereyağ (eritilmiş)
- 1 adet yumurta
- 6-7 bardak un (kontrollü ekleyin)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
- Susam
Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve sütü ısıtalım maya şeker ekleyerek karıştıralım.
- Un, tuz, margarin, sıvı yağ ve mayalı karışımı ekleyip yumuşak bir hamur yoğuralım.
- 1-2 saat mayalandırmaya alalım.
- Mayalandıktan sonra 18 eşit modüle bölelim.
- İç harcı için patatesleri haşlayalım.
- Soğanları küçük doğrayıp yağda kavuralım.
- Salça ve baharatları da ekleyip kavurduktan sonra haşlanmış patatesle karıştırıp ezelim.
- Hamur bezesini hafif açıp ortasına patates koyup kapatalım.
- Elimizde düzeltip kesip çiçek formu verelim fotolarda ayrıntılı çektim bakabilirsiniz.
- Üzerine yumurta sarısı sürüp susam dökelim 180 fansız fırında pişirelim.
Yenibaharlı Patatesli Çiçek Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










