Hünkar Beğendi Tarifi (Lokum Gibi Etiyle)

Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) İçin Malzemeler

  • 4 adet közlenmiş patlıcan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı süt
  • Tuz
  • Karabiber  (istersen biraz kaşar rendesiyle daha lezzetli olur)

Etli harç için:

  • 200 gram kuşbaşı et
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet yeşil biber ve kapya biberi
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı domates sosu
  • 1,5 su bardağı sıcak su
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Kekik
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ

Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış soğan,biber ve sarımsağı sıvı yağda kavurun.
  2. Önceden haşlanmış, yumuşamış eti ekle karıştırın.
  3. Salçayı ve domates sosunu katın, baharatlarını koyup, karıştırın ve 1,5 bardak sıcak suyla pişmeye bırakın.
  4. Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu kavurun.
  5. Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
  6. Ocağın altını biraz kıs ve kısık ateşte sütü yavaş yavaş ekleyip, karıştırın.
  7. Baharatla tatlandırın.
  8. Kaşarı da ekledikten sonra eriyince altını kapatın.
  9. Servis tabağına evvel beğendiyi yayıp, üzerine etli harcı dökün. İşte kraliyet sofralarına layık lezzet hazır!.

Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şehriye Yoğurtlaması
Özel Gün Kurabiyeleri
Sütlü Brokoli Çorbası
İçli Köfte
Ejder Meyveli Sütlü Tatlı
Pita Ekmeği
Hdabla | © 2025 |