Hünkar Beğendi Tarifi (Lokum Gibi Etiyle)
Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) İçin Malzemeler
- 4 adet közlenmiş patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı süt
- Tuz
- Karabiber (istersen biraz kaşar rendesiyle daha lezzetli olur)
Etli harç için:
- 200 gram kuşbaşı et
- 1 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet yeşil biber ve kapya biberi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım su bardağı domates sosu
- 1,5 su bardağı sıcak su
- Tuz
- Kırmızı toz biber
- Karabiber
- Pul biber
- Kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) Nasıl Yapılır?
- Doğranmış soğan,biber ve sarımsağı sıvı yağda kavurun.
- Önceden haşlanmış, yumuşamış eti ekle karıştırın.
- Salçayı ve domates sosunu katın, baharatlarını koyup, karıştırın ve 1,5 bardak sıcak suyla pişmeye bırakın.
- Ayrı bir tencerede tereyağını eritin, unu kavurun.
- Közlenmiş patlıcanları ekleyip karıştırın.
- Ocağın altını biraz kıs ve kısık ateşte sütü yavaş yavaş ekleyip, karıştırın.
- Baharatla tatlandırın.
- Kaşarı da ekledikten sonra eriyince altını kapatın.
- Servis tabağına evvel beğendiyi yayıp, üzerine etli harcı dökün. İşte kraliyet sofralarına layık lezzet hazır!.
Hünkar Beğendi Tanımı (Lokum Üzere Etiyle) Fotoğraflı Yapılışı















