Hünkar Beğendi
Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg tavuk göğsü
- 2 adet kırmızı biber
- 2 adet yeşil biber
- 1 büyük uzunluk soğan
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 tatlı k. tuz
- 1 tutam karabiber
Beğendi için;
- 5 büyük uzunluk patlıcan
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı un
- 125 gram kaşar
- 1 çay bardağı süt
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patlıcanı bıçakla çizip 200°c fırında 20 dk pişmeye bırakın.
- Soğan, biber ve tavukları temizleyip doğrayalım.
- Sıvı yağı tavaya dökerek biberleri soteleyelim.
- Biberler sotelendikten sonra soğanları ekleyelim.
- Bir tatlı kaşığının yarısından azını ek edelim, geri kalanını tavuğa dökeceğiz.
- Sotelenen biber ve soğanları bir tabağa alalım ve tıpkı tava içerisinde sıvı yağ ve tavuğu ekleyip tavuğun suyunu salması için orta sıra karıştıralım.
- Patlıcanları soyup dilimleyelim.
- Suyunu salan tavuğa tuz karabiberi ekleyelim karıştıralım, biber ve domates salçasını ekleyelim.
- Beğendi;tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Üzerine dilimlediğimiz patlıcanları ekleyelim ve eze eze karıştıralım.
- Pişen karışıma sütü ekleyelim.
- Kaşarı da ekleyelim.
- Beğendinin üzerine tavukları ekleyerek servis edelim.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






