Hünkar Beğendi

Hünkar Beğendi Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram dana kuşbaşı
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- 1.5 su bardağı sıcak su
Beğendi için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı un
- 4 adet köz patlıcan
- Yarım kase küp küp doğranmış kaşar peyniri
- Tuz
- 1 su bardağı süt
Hünkar Beğendi Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak sıcak su eklediğimiz kuşbaşı etleri yumuşayana kadar pişirelim.
- Doğradığımız soğanları yağda kavurup salça ekleyelim.
- Yumuşayan etleri ek edelim.
- Tuzunu ve karabiberini ekleyip bir daha kavurduktan sonra altını kapatalım.
- Beğendi için, közlenip soyulan patlıcanları küp küp doğrayalım.
- Tereyağını eritip un ekleyerek kavuralım.
- Sütü ek edelim. Tuz ekleyelim.
- Patlıcanları ek edelim.
- Kaşar peynirini ekleyip beğendiyi karıştırarak toparlanmasını sağlayalım.
- Beğendiyi servis tabağını alalım.
- Üstüne yumuşacık pişen etleri ek edip servis edelim. Afiyet olsun ❤️.
Hünkar Beğendi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


