Humus Mezesi

Humus Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1 çay bardağı tahin
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2-3 diş sarımsak
  • 1/2 (yarım) çay bardağı su ( gerekirse )
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 limonun suyu

Humus Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Haşlanmış nohutların kabuklarını soyalım.
  2. Tahini limon suyu ve ezilmiş sarımsak ile karıştıralım.
  3. Haşlanmış nohutları sarımsak ve limon ile karıştırılmış tahin, zeytinyağı, tuz ve kimyonu rondoya alalım ve pürüzsüz olana kadar çekelim.
  4. Kıvamı yoğunsa azar azar su ekleyelim.
  5. İpeksi bir kıvam alana kadar karıştıralım.
  6. Üzerine bir yemek kaşığı zeytinyağı ile kırmızı toz biber hafifçe kızdırılarak haşlanmış nohut ve maydanozla süsleyerek bir tabakla servis edelim.Afiyet olsun.

Humus Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Ekmeğe Sürmelik Çikolata
3 Yufkayla 30 Çıtır Börek
Ek Gıda Dönemi Siyah Mercimek Yemeği
Patatesli Kuru Patlıcan Yemeği
Yaban Mersinli Milkshake
Portakallı Pankek
Hdabla | © 2025 |