Hızlı Lavaş Döner
Hızlı Lavaş Döner Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet marketten alınmış tandır lavaş
- 400 gram hazır döner
- 6-7 adet kornişon turşu
- 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
- 2 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- İnce doğranmış domates
- İsteğe bağlı ince ay biçiminde doğranmış yarım soğan
- Hardal sosu
- Mayonez
Hızlı Lavaş Döner Tanımı Nasıl Yapılır?
- 2 yemek kaşığı tereyağı ve 2 yemek kaşığı salçayı farklı bir tavada 5 dakika pişirerek sos haline getirelim. Ocağın altını kapatıp dinlenmeye bırakalım.
- Et döneri 5 dakika airfreyde ya da tavada ısıtalım. 4 tane lavaşı farklı düz servis tabaklarına alalım.
- Hazırladığımız salçalı sosu lavaşın her yerine sürelim.
- Hardal ve mayonezden de az bir çay kaşığı kadar sıkıp onu da lavaşa yedirelim.
- Isıttığımız döneri eşit ölçüde 4 adet hazırladığımız soslu lavaşlara yayalım.
- Uzunlamasına doğradığımız kornişon turșuları ve ince doğranmış domatesleri de yerleştirelim.
- İsteyen ince doğranmış soğan da koyabilir.
- En son rendelenmiş kaşar peynirini de eşit ölçüde paylaştırıp altını kapatıp saralım.
- Sardıktan sonra tost makinesinde lavaş hafif kızarana kadar bastıralım.
- Servise hazırdır. Afiyet olsun.
Hızlı Lavaş Döner Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









