Hindistan Cevizli Sultan Sarması

Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket hindistan cevizi veya
  • 2 paket bisküvi

Muhallebi için :

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un (200ml)
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tepeleme kakao
  • 1 paket vanilya
  • 70 gr tereyağ yahut sanayağ

Üzeri için :

  • 1 poşet krem şanti
  • Yarım su bardağı süt

Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tepsiye hindistan cevizini yayalım eşit bir formda.
  2. Tencereye süt,şeker,un ve kakao ile kaynayana kadar karıştıralım.
  3. Fokurdamaya başlayınca ocaktan alalım.
  4. İçine tereyağ ve vanilyayı ekleyip,yağ eriyene kadar karıştıralım.
  5. Hiç bekletmeden hindistan cevizi serpilmiş tepsiye döküp yayalım. Buzdolabında 2-3 saat dinlendirin.
  6. Daha sonra krem şanti ve sütü çırpın ve soğuyan muhallebinin üzerine eşit bir biçimde yayın.
  7. 3-4 saat buzdolabında bekletin.
  8. Ardından eşit kesimlere bölüp sarın ve servis edin afiyet olsun.

Hindistan Cevizli Sultan Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuzlu Limonata
Unlu İrmikli Helva Tarifi (Videolu)
Orman Meyvesi Soslu, Muhallebili Enfes Kek
Havuçlu Pasta
Peynir Dolgulu Kabak Ruloları
Alman Sosisli Çorba
Hdabla | © 2025 |