Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

Kurabiye hamuru için;

  • 125 gram margarin (oda sıcaklığına yumuşamış)
  • 1 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 adet yumurta sarısı (akı üzerine)
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • Aldığı kadar un

Üzeri için;

  • Yarım su bardağından biraz az hindistan cevizi
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 adet yumurta akı

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç bütün gereçleri koyuyoruz güzelce yoğuruyoruz sonra yavaş yavaş unu ekliyoruz ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
  2. Hamur toparlanınca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp elimizle fotoğrafta göründüğü üzere uzunlamasına yuvarlayıp, evvel yumurta akına sonrada hindistan cevizi ve şeker karışımına batırıp, yarım ay halinde tepsiye diziyoruz.
  3. Üstü çok kızarmayacak halde denetimli pişirelim fırında 20-25 dakika 170 derece benim fırında kâfi oldu.
  4. Piştikten sonra da uç kısımları benmari metodu erittiğimiz çikolataya batıralım damak tadınıza nazaran ceviz fındık ya da antep fıstığına bulayabilirsiniz. Çok lezzetli bir tanım benim favorim kıyır kıyır oluyor ağızda dağılıyor. Deneyecek olanlara afiyet olsun elinize sıhhat şimdiden👌🏻😘.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muzlu Tarçınlı Kek
Büyük Küçük Herkesin Seveceĝi Cupcake Tarifim
Fırında Domates Soslu Köfte
Bisküvi Tadında Kurabiye
Bayram Kahvaltısı
Fırında Köfte Patates
Hdabla | © 2025 |