Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram oda ısısında tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı mısır nişastası (200 ml))
- 3 su bardağı un (200 ml)
Üzerine için;
- Benmari metodu eritilmiş beyaz çikolata,
- Sütlü çikolata
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı alarak karıştıralım.
- Mısır nişastası ve unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
- Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler alarak yuvarlayalım.
- Kurabiyelerimizi evvelce ısınmış 180°c fırında 15 dakika pişirelim. Denetimli bir biçimde.
- Soğuyan kurabiyelerimizi evvel erittiğimiz çikolataya akabinde hindistan cevizine bulayalım. Ortalama 65 adet kurabiye elde ettim.
Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
