Hindistan Cevizli Kurabiye

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram oda ısısında tereyağ
  • 1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı mısır nişastası (200 ml))
  • 3 su bardağı un (200 ml)

Üzerine için;

  • Benmari metodu eritilmiş beyaz çikolata,
  • Sütlü çikolata
  • Hindistan cevizi

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, pudra şekeri ve yumurtayı alarak karıştıralım.
  2. Mısır nişastası ve unu yavaş yavaş ek ederek yoğuralım.
  3. Hamurdan fındıktan biraz büyük kesimler alarak yuvarlayalım.
  4. Kurabiyelerimizi evvelce ısınmış 180°c fırında 15 dakika pişirelim. Denetimli bir biçimde.
  5. Soğuyan kurabiyelerimizi evvel erittiğimiz çikolataya akabinde hindistan cevizine bulayalım. Ortalama 65 adet kurabiye elde ettim.

Hindistan Cevizli Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Unlu Sebze Çorbası
Pita Ekmeği (Çok Pratik Ve Lezzetli )
Ev Yapımı Çikolatalı Donut Tarifi! Dışı Çıtır,içi Yumuşacık (Videolu)
5 Ay Ek Gıda Pirinç Unu
Soğuk Ayran Aşı Çorbası (Farklı Yöntemle) (Videolu)
Diyet Tavuk Salata
Hdabla | © 2025 |