Hindistan Cevizli Anne Keki
Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2,5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 yemek kaşığı kakao (2 yemek kaşığı süt ek edilerek açılacak)
- Yarım su bardağı hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşıp köpük köpük olana kadar çırpın.
- Sıvı yağ ve sütü ekleyip tekrar karıştırın.
- Un, kabartma tozu ve vanilini eleyerek ekleyin. Karışımı spatula ile karıştırın.
- Hamuru ikiye ayırın. Birine kakao, başkasına hindistan cevizi ekleyip karıştırın.
- Kek kalıbını yağlayın, evvel sade-hindistan cevizli karışımdan, sonra kakaolu karışımdan dökün. Kürdanla biçim yapıp borcama dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 35-40 dakika denetimli pişirin.
- Soğuyan keki kalıptan çıkarın, dilimleyin ve üzerini hindistan cevizi serpip servis edin.
- Tarifi deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. Fotoğraf ve yorumlarınızı bekliyorum 🥰.
Hindistan Cevizli Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















