Herse

Herse Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 modül tavuk göğsü
  • 2 su bardağı aşurelik / herselik buğday
  • 2 adet kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Su
  • Tuz
  • Karabiber

Herse Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuk göğüslerini bir düdüklü tencerede güzelce pişiriyoruz.
  2. Başka bir tencereye yıkadığımız buğdaylarımızı koyup, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip altı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  3. Soğan ve sarımsakları rondodan geçirip, hazır hale getiriyoruz. (elde ince incede doğranabilir)
  4. Pişen tavuk göğüslerini çatal yardımı ile tiftikliyoruz.
  5. Tiftiklediğimiz tavuk göğsünü bir tencerenin en altına yerleştirip, üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı koyup en üste de haşladığımız buğdayı koyuyoruz.
  6. Tavuğu haşladığımız suyu buğdayın üstünü örtecek kadar döküp tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  7. Kısık ateşte pişerken orta ara tahta kaşık ile döver üzere karıştırıyoruz. Bu süreç yaklaşık 3 saat sürecektir.
  8. Buğdaylar uygunca açıldığında altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 🌷

Herse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Grip Ve Sivilce Düşmanı: Evde Pratik Ginger Shot (Zencefil Shot) Tarifi (Videolu)
Salatalık Mezesi
Morayla Cheesecake
İskender
Cevizli Un Helvası (Farklı Sunumuyla)
Eksi Mayalı Ekmek
Hdabla | © 2025 |