Herse
Herse Tanımı İçin Malzemeler
- 2 modül tavuk göğsü
- 2 su bardağı aşurelik / herselik buğday
- 2 adet kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- Su
- Tuz
- Karabiber
Herse Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğüslerini bir düdüklü tencerede güzelce pişiriyoruz.
- Başka bir tencereye yıkadığımız buğdaylarımızı koyup, üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su ekleyip altı kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Soğan ve sarımsakları rondodan geçirip, hazır hale getiriyoruz. (elde ince incede doğranabilir)
- Pişen tavuk göğüslerini çatal yardımı ile tiftikliyoruz.
- Tiftiklediğimiz tavuk göğsünü bir tencerenin en altına yerleştirip, üzerine doğranmış soğan ve sarımsağı koyup en üste de haşladığımız buğdayı koyuyoruz.
- Tavuğu haşladığımız suyu buğdayın üstünü örtecek kadar döküp tuz ve karabiberini ekleyip kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Kısık ateşte pişerken orta ara tahta kaşık ile döver üzere karıştırıyoruz. Bu süreç yaklaşık 3 saat sürecektir.
- Buğdaylar uygunca açıldığında altını kapatıp, dinlenmeye bırakıyoruz. Şimdiden deneyeceklere afiyet olsun 🌷
Herse Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










