Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler
- ️3 adet yufka (4’e bölünmüş)
- ️300 g taze ıspanak (doğranmış)
- ️250 g beyaz peynir
️Sos için;
- ️150 gram tereyağ (eritilmiş)
- ️150 ml sıvı yağ
- ️1 su bardağı süt (220ml)
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 adet yumurta (en son sosun içine)
Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış ıspanağı peynir ile karıştırıyorsunuz.
- Sos için yumurta hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce çırpın.
- Yufkaları açıp dörde bölün.
- Şimdi bir üçgen yufka alıp,üzerine sosu sürün.
- Avucunuzun içine iç harcı alıp yufkanın her yerine yayın.
- Şimdi sağ ve sol kenarlarını yaklaşık 1 cm kadar katlayın ve yavaşça rulo yapın.
- Yuvarlaladıktan sonra salyangoz biçimi verin.
- Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
- Tüm yufkalara birebir biçimi verin.
- Kalan sosa yumurtayı ek edin.
- Sosu yufkaların üzerine sürün.
- Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dak. Pişirin.
Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










