Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek

Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı İçin Malzemeler

  • ️3 adet yufka (4’e bölünmüş)
  • ️300 g taze ıspanak (doğranmış)
  • ️250 g beyaz peynir

️Sos için;

  • ️150 gram tereyağ (eritilmiş)
  • ️150 ml sıvı yağ
  • ️1 su bardağı süt (220ml)
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 adet yumurta (en son sosun içine)

Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış ıspanağı peynir ile karıştırıyorsunuz.
  2. Sos için yumurta hariç tüm malzemeyi bir kaba alıp güzelce çırpın.
  3. Yufkaları açıp dörde bölün.
  4. Şimdi bir üçgen yufka alıp,üzerine sosu sürün.
  5. Avucunuzun içine iç harcı alıp yufkanın her yerine yayın.
  6. Şimdi sağ ve sol kenarlarını yaklaşık 1 cm kadar katlayın ve yavaşça rulo yapın.
  7. Yuvarlaladıktan sonra salyangoz biçimi verin.
  8. Fırın kağıdı serilmiş bir tepsiye yerleştirin.
  9. Tüm yufkalara birebir biçimi verin.
  10. Kalan sosa yumurtayı ek edin.
  11. Sosu yufkaların üzerine sürün.
  12. Önceden 200° ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dak. Pişirin.

Hazır Yufkadan Ispanaklı Beyaz Peynirli Börek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Havuç
Garnitür Mezesi
Arabaşı Çorbası
Brownie Kurabiye
Kilis Tava
Özel Gün Kurabiyeleri
Hdabla | © 2024 |