Hazır Mayalı Focaccia

Hazır Mayalı Focaccia Tanımı İçin Malzemeler

Ön maya için;

  • 150 ml su. (3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı)
  • 150 gram un. 1 su bardağı+2 yemek kaşığı)
  • 1 gram instant maya ( yarım çay kaşığı)

Hamur için;

  • Ön maya
  • 175 ml su (1su bardağında 1 parmak az)
  • 350 gram un ( 2 su bardağı + 1 yemek kaşığı)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 gram maya (1.5 çay kaşığı)
  • 3 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı bal

Hazır Mayalı Focaccia Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ön maya için bütün gereçler karıştırılır.
  2. Oda sıcağlığında 12- 16 saat bekletilir(çok az maya kullandığımız için uzun mayalama süreci var)dilerseniz buzdolabında 20-24 saat bekletebilirsiniz.
  3. Hamur için, beklettiğimiz ön maya ve öteki gereçler karıştırılır. (bu etap kıymetli )
  4. Uzunca özdeşene kadar yoğrulur.
  5. Dilerseniz mutfak şefiyle yoğurabilirsiniz.
  6. Hamuru 30 dakika bekletin.
  7. Katlama süreci uygulayın(6 -7 defa katlayın).
  8. 30 ar dakika ortayla toplamda 3 defa bu süreci yapın.
  9. Eğer hamurunuz esneyip uzamıyorsa katlama sürecini bir iki defa daha 30 dakika ortayla tekrarlıyabilirsiz.
  10. Pişireceğiniz kabı zeytin yağ ile yağlayın hamuru koyun üzerine zeytin yağı sürün buzdolabında 12 saat bekletin.
  11. En son zeytinyağı sürün parmaklarınızla şekilendirin üzerine istediğiniz sebzelerden ekleyin.
  12. 220 derece fırında alt üst ayarda 35-40 dakika pişiriniz.

Hazır Mayalı Focaccia Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lor Peynir Tabanlı Pizza
Çıtır Tavuk Sandviç
Buzlu Detoks Suyu Tarifi
Patatesli Ispanak Graten
Datça Baharatlı Mini Patates
İçli Köfte Lezzet Garantili
Hdabla | © 2025 |