Hazır Mantı Tarifi

Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket dondurulmuş mantı
  • 1 tatlı kaşığı tuz zirve olmasın

Yoğurdu için;

  • 8-10 yemek kaşığı yoğurt
  • 5 diş sarımsak isteğe bağlı
  • 1 çay kaşığı tuz

Sos için;

  • Sana yağı
  • 1 çay kaşığı toz pulbiber
  • Yarım çay kaşığı pul biber
  • 1 çimdik tuz
  • İsteğe bağlı kekik

Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak dondurulmuş mantıyı 2 litre suyu kaynatıyoruz ,tuzu ekliyoruz ,kaynadığında 1 paket mantıyı tencereye döküyoruz 12 dakika pişiriyoruz.
  2. Sonra mantıyı soğumaya bırakın 20- 25 dakika kadar.
  3. Daha sonra yoğurt ve sarımsağı birleştirin sarımsak isteğe bağlı olarak yoğurtla havanda ezilmiş sarımsağı ve tuzu birleştirip güzelce karıştırın ve mantının üzerine dökün ve karıştırın.
  4. Yağı tavada kızdırın ve baharat ve tuzu ekle biraz daha kızdırın ve mantıyı tabağınıza alın ve sosu da üstene yayın.Afiyet olsun 😊😊😊😊.

Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahve Yanı Çikolata
Evde Hazır Yufka İle Lahmacun
Domatesli Pilav
Nefis Çikolatalı Kurabiye
Milföy Hamurlu Pratik Börek
Bağırsak Dostu Krep Wrap!
Hdabla | © 2025 |