Hazır Mantı Tarifi
Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket dondurulmuş mantı
- 1 tatlı kaşığı tuz zirve olmasın
Yoğurdu için;
- 8-10 yemek kaşığı yoğurt
- 5 diş sarımsak isteğe bağlı
- 1 çay kaşığı tuz
Sos için;
- Sana yağı
- 1 çay kaşığı toz pulbiber
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çimdik tuz
- İsteğe bağlı kekik
Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak dondurulmuş mantıyı 2 litre suyu kaynatıyoruz ,tuzu ekliyoruz ,kaynadığında 1 paket mantıyı tencereye döküyoruz 12 dakika pişiriyoruz.
- Sonra mantıyı soğumaya bırakın 20- 25 dakika kadar.
- Daha sonra yoğurt ve sarımsağı birleştirin sarımsak isteğe bağlı olarak yoğurtla havanda ezilmiş sarımsağı ve tuzu birleştirip güzelce karıştırın ve mantının üzerine dökün ve karıştırın.
- Yağı tavada kızdırın ve baharat ve tuzu ekle biraz daha kızdırın ve mantıyı tabağınıza alın ve sosu da üstene yayın.Afiyet olsun 😊😊😊😊.
Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















