Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması

Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler

  • 100-150 gram kıyma
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • Zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 çay kaşığından az karabiber, kimyon, pulbiber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • Tuz

Üzerine;

  • Sarımsaklı yoğurt

Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kıymayı ezerek kavurun.
  2. Rengi değişen kıymaya evvel zeytinyağı sonra da doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyin.
  3. Biraz kavrulduktan sonra salça, domates ve baharatları ekleyin.
  4. Yarım çay bardağı kaynamış suyu da ekleyip altını düzgünce kısın ve 10 dk pişmesini bekleyin.
  5. Sonra lavaşı tabağa koyun ve hazırladığımız içten üzerine dökerek yayın.
  6. Üstüne tekrar lavaş koyun ve tıpkı süreci iç bitene kadar yapın.
  7. En son isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.

Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mini Pide
Garnitürlü Salata
Tavuk Suyuna Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı
Avakadolu Muzlu Smothie
Lokanta Usulü Tavuk Haşlama
Mangal Lezzetinde Tavuk Kanat
Hdabla | © 2024 |