Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması

Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı İçin Malzemeler
- 100-150 gram kıyma
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 çay kaşığından az karabiber, kimyon, pulbiber
- 1 çay kaşığı toz biber
- Tuz
Üzerine;
- Sarımsaklı yoğurt
Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı ezerek kavurun.
- Rengi değişen kıymaya evvel zeytinyağı sonra da doğradığınız soğanı ve sarımsağı ekleyin.
- Biraz kavrulduktan sonra salça, domates ve baharatları ekleyin.
- Yarım çay bardağı kaynamış suyu da ekleyip altını düzgünce kısın ve 10 dk pişmesini bekleyin.
- Sonra lavaşı tabağa koyun ve hazırladığımız içten üzerine dökerek yayın.
- Üstüne tekrar lavaş koyun ve tıpkı süreci iç bitene kadar yapın.
- En son isterseniz üzerine sarımsaklı yoğurt dökerek afiyetle yiyebilirsiniz.
Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


