Haydari
Haydari Tanımı İçin Malzemeler
- ½ su bardağı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı süzme peynir
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 1 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Yarım çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı taze limon suyu
- 1 salatalık
- Birkaç kol taze dereotu (isteğe bağlı)
Haydari Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süzme yoğurt ve süzme peynir bir kaba alınır karıştırılır.
- Zeytinyağı, sarımsak, nane, tuz, pul biber ve limon suyunu eklenerek tekrar karıştırılır uygunca birbirine yedirilir.
- Taze dereotu kullanacaksanız, ince ince doğranıp eklenir.
- Salatalık doğranır. Sıkma torbasıyla karışım üzerine sıkılır.
- Buzdolabında en az 15-20 dakika dinlendirerek soğutulur.Afiyet olsun 🩷.
Haydari Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










