Havuçlu Yuvalama

Havuçlu Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için:
- 1 su bardağı köftelik bulgur
- 1 su bardağı ince bulgur
- Pul biber
- Tuz
- 1 su bardağı su
İçindeki materyalleri:
- 5 tane Havuç
- 1 kase nohut
- 2 yemek kaşığı dolusu salça
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- Pul biber
- Tuz
Havuçlu Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamuru için bulgurları bir kaba alalım, pul biber ve tuzunu ayarlayalım ve suyunu verip 15 dk şişmesini bekleyelim.
- Bir yandan nohutlarınızı haşlayalım haşlanmaya yakın doğradığımız havuçları da üzerine ekleyelim.
- Malzemeler pişirirken hamurumuzu iyicene az az suyla yoğuralım, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
- Daha sonra hamurumuzdan kesimler koparıp yuvarlayıp birazcık bastıralım bu halde tüm hamuru bitirelim.
- Hazırladığımız hamuru pişen gerecin üzerine ekleyelim, salçasını ,pul biberini, yağını ve tuzunu da ayarladıktan sonra biraz daha pişirelim ,yemeğimiz servise hazır afiyet olsun 😋.
Havuçlu Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
