Havuçlu Yuvalama

Havuçlu Yuvalama Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için:

  • 1 su bardağı köftelik bulgur
  • 1 su bardağı ince bulgur
  • Pul biber
  • Tuz
  • 1 su bardağı su

İçindeki materyalleri:

  • 5 tane Havuç
  • 1 kase nohut
  • 2 yemek kaşığı dolusu salça
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • Pul biber
  • Tuz

Havuçlu Yuvalama Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamuru için bulgurları bir kaba alalım, pul biber ve tuzunu ayarlayalım ve suyunu verip 15 dk şişmesini bekleyelim.
  2. Bir yandan nohutlarınızı haşlayalım haşlanmaya yakın doğradığımız havuçları da üzerine ekleyelim.
  3. Malzemeler pişirirken hamurumuzu iyicene az az suyla yoğuralım, kulak göğsü yumuşaklığında bir hamur elde edelim.
  4. Daha sonra hamurumuzdan kesimler koparıp yuvarlayıp birazcık bastıralım bu halde tüm hamuru bitirelim.
  5. Hazırladığımız hamuru pişen gerecin üzerine ekleyelim, salçasını ,pul biberini, yağını ve tuzunu da ayarladıktan sonra biraz daha pişirelim ,yemeğimiz servise hazır afiyet olsun 😋.

Havuçlu Yuvalama Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Peynirli Simit Poğaça
Pembe Yulaf
Oklavasız El Açması Börek
Kornişon Salatalık Turşusu
Şeftalili Hafif Yaz Tatlısı (Kup)
Bayat Ekmek Köftesi
Hdabla | © 2025 |