Havuçlu Terbiyeli Çorba

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı su
Terbiyesi için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 kepçe pişen şehriyelerin sıcak suyu
Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel havuçlarımızı rendeleyip tencerede zeytin yağı ve sarımsakla güzelce kavuruyoruz yeterlice kavrulduktan sonra 1 çay bardağı arpa şehriyemizi koyup biraz daha kavuralım .
- Üzerine 3 su bardağı sıcak su da ekleyip şehriyelerin uygunca piştikten sonra terbiyemizi hazırlıyoruz.
- Terbiyesi için 1 yumurta sarısı ,4 yemek kaşığı yoğurt ,2 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım, topak kalmayacak biçimde çırpıyoruz .
- Daha sonra pişen şehriye suyundan bir kepçe alıp terbiyemize yavaşça bi yandan ekleyip bi yandan süratlice karıştırmamız lazım ki kesilmesin.
- Daha sonra terbiyemizi çorbamızla birleştirelim ,hızlıca karıştırmamız lazım .
- Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım, üzerine isterseniz tabi tereyağı ve nane de kızdırıp üstüne dönebilirsiniz isteğe bağlı.Şimdiden afiyet olsun ☺️.
Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



