Havuçlu Terbiyeli Çorba

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı su

Terbiyesi için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1 kepçe pişen şehriyelerin sıcak suyu

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel havuçlarımızı rendeleyip tencerede zeytin yağı ve sarımsakla güzelce kavuruyoruz yeterlice kavrulduktan sonra 1 çay bardağı arpa şehriyemizi koyup biraz daha kavuralım .
  2. Üzerine 3 su bardağı sıcak su da ekleyip şehriyelerin uygunca piştikten sonra terbiyemizi hazırlıyoruz.
  3. Terbiyesi için 1 yumurta sarısı ,4 yemek kaşığı yoğurt ,2 yemek kaşığı unu uygunca çırpalım, topak kalmayacak biçimde çırpıyoruz .
  4. Daha sonra pişen şehriye suyundan bir kepçe alıp terbiyemize yavaşça bi yandan ekleyip bi yandan süratlice karıştırmamız lazım ki kesilmesin.
  5. Daha sonra terbiyemizi çorbamızla birleştirelim ,hızlıca karıştırmamız lazım .
  6. Bir taşım daha kaynattıktan sonra ocağımızı kapatalım, üzerine isterseniz tabi tereyağı ve nane de kızdırıp üstüne dönebilirsiniz isteğe bağlı.Şimdiden afiyet olsun ☺️.

Havuçlu Terbiyeli Çorba Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kıymalı Pide
Perişan Kurabiye
Ekler (Kabardıkça Kabaran Hamur)
Mütebbel Mezesi
Sarımsaklı Pizza Ekmek
Baget Ekmek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet