Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz)

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet havuç (büyükse 2 yeterli)
  • 3 adet yumurta
  • 1,5 çay bardağı süt
  • 2 çay kaşığı tarçın
  • 4 yemek kaşığı kuru dut tozu (şeker olarak)
  • 1 + 3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı tam buğday unu ya da yulaf unu
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 10-15 adet dövülmüş ceviz

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle bir kaba havuçları rendeliyoruz.
  2. Kuru dutu şeker olarak kullanmak için rondoda toz haline getiriyoruz.
  3. Hamur kabına yumurtaları kırıp köpürterek çırpıyoruz.
  4. Üzerine dut tozunu ve rendelediğimiz havuçları ek ediyoruz.
  5. Kekimiz bu biçimde hafif ıslak olacaktır lakin istemezseniz havuçların suyunu sıkarak hamura ekleyebilirsiniz.
  6. İçine kalan öteki gereçleri de ek ederek çırpmaya devam ediyoruz.
  7. Kek kalıbını yağlayıp hamuru boşaltıyoruz ve 180 derece ısıttığımız fırında pişmeye bırakıyoruz.

Afiyet olsun 🌸

Havuçlu Tarçınlı Kek (Rafine Şekersiz) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hünkar Beğendi
Profiterol ( Püf Noktalarıyla )
Lego Pastasi
Sirkeli Simit
Biberli Ekmek
Az Malzemeli Pratik Çıtır Tavuk
Hdabla | © 2024 |