Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı
Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye (300 g)
- 5 adet havuç (ince verev doğranmış)
- 2 adet soğan (ince doğranmış)
- 5 adet yeşil sivri biber (ince doğranmış)
- 2 adet domates (doğranmış)
- 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sarımsak yahut 3 diş taze sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 yemek kaşığı zerzevat baharatı
- 300 ml kaynar su
Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Zeytinyağ eklenmiş tavada soğanlar yavaşça sotelenir. Akabinde havuçlar eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir 🥕 Biber ve domatesler ek edilerek kavrulmaya devam edilir 🍅. Salça, sarımsak ve baharatlarla lezzetlendirilir.
- Daha sonra tereyağı eklenir ve güzelce karıştırılır 🧈 Son olarak kaynar su ve zerzevat baharatı eklenir, bir kere karıştırılıp kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 🔥
- Ocaktan alındıktan sonra 20 dakika dinlendirilir. Yoğurt eşliğinde servis edildiğinde çok beğenilen bir ahenk yakalanır 🥛✨.
Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















