Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı

Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı arpa şehriye (300 g)
  • 5 adet havuç (ince verev doğranmış)
  • 2 adet soğan (ince doğranmış)
  • 5 adet yeşil sivri biber (ince doğranmış)
  • 2 adet domates (doğranmış)
  • 1 tatlı kaşığı öğütülmüş sarımsak yahut 3 diş taze sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 yemek kaşığı zerzevat baharatı
  • 300 ml kaynar su

Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Zeytinyağ eklenmiş tavada soğanlar yavaşça sotelenir. Akabinde havuçlar eklenerek yumuşayıncaya kadar pişirilir 🥕 Biber ve domatesler ek edilerek kavrulmaya devam edilir 🍅. Salça, sarımsak ve baharatlarla lezzetlendirilir.
  2. Daha sonra tereyağı eklenir ve güzelce karıştırılır 🧈 Son olarak kaynar su ve zerzevat baharatı eklenir, bir kere karıştırılıp kapağı kapatılır. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirilir 🔥
  3. Ocaktan alındıktan sonra 20 dakika dinlendirilir. Yoğurt eşliğinde servis edildiğinde çok beğenilen bir ahenk yakalanır 🥛✨.

Havuçlu Şehriye Pilavı Farklı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye
Crumble Tarçınlı Cevizli Kek
Kuru Domates Mezesi
Çikolatalı Cookie
Çikolatalı Kek
Tarhana Yapımı
Hdabla | © 2025 |