Havuçlu Şehriye Pilavı

Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet havuç
  • 1 adet büyük domates
  • 1 su bardağı arpa şehriye
  • 1 fiske zerdeçal
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • Su
  • Tuz
  • Yağ

Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havucu soyup küçük küpler halinde doğruyoruz. ( benim bebeklerim olduğu için ben çok ufak doğradım).
  2. Sıvı yağ ile havucu kavuruyoruz.
  3. Domatesi rendeliyoruz. ( ikiye bölüp rendelerseniz kabuğunu soymaya gerek kalmaz. ) Kabuksuz olmasını tercih ederiz.
  4. Rendelediğimiz domatesi, kavrulan havucun üzerine ekliyoruz ve domatesi de havuçla pişiriyoruz.
  5. Domates pişince şehriyeyi ekliyoruz. Tereyağını ekliyoruz. Bir iki sefer şehriyeyi de çevirerek pişiriyoruz.
  6. Zerdeçal ve tuzu ekliyoruz.
  7. 2 su bardağı su ekliyoruz. ( şehriyeyi 1 e 2 ölçü yapıyorum) karıştırıp kapağını kapatıp pişmeye bırakıyoruz.
  8. Ben pilavı daima kısık ateşte yapıyorum.
  9. Suyunu çekince ocağı kapatıp, pilavı karıştırıp, kapağı kapalı demlemeye bırakıyoruz. 15 dk sonra pilav hazır.

Havuçlu Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Risottodan Daha Lezzetli Tavuklu, Mantarlı, Kimyonlu Pirinç Pilavı (Videolu)
Üzümlü Pastane Kurabiyesi
Beşamel Soslu Patates Yatağında Ispanak
Güveçte Et Sote
Kısır (Tarsus Arap Usulü)
Yoğurtlu Havuç Salatası
Hdabla | © 2025 |