Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek

Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
- 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 3 adet küçük uzunluk havuç
- Yarım portakalın suyu
- 1 tatlı kaşığı limon suyu
- 1 portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek silme yemek kaşığı tarçın
- 10 tane minik doğranmış kuru kayısı
- 3-4 tane minik doğranmış kuru incir
- 2/3 çay bardağı kuru yaban mersini
- 1 çay bardağı damla çikolata
Üzeri için;
- 1.5 portakalın suyu
Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Büyük bir kapta şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım.
- Süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
- Kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyelim. 1 tatlı kaşığı limon suyunu kabartma tozunun üzerine dökelim ki aktive olsun ve daha çok kabarsın.
- Havuçları rendeleyip suyu sıkalım, portakalı rendeleyip suyunu sıkalım.
- Henüz ununu eklemediğimiz kek karışımına rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuçları, rendelediğimiz portakal kabuğunu ve yarım portakalın suyunu ve tarçını ekleyip karıştıralım.
- Ununu en son eklemeyi tercih ettim ki kekin kıvamına nazaran en hakikat formda ayarlayabileyim diye.
- 1 yemek kaşığı nişastayı da ekledim.
- Tahta kaşıkla karıştırın yazıyordu tanımda fakat mikserle çırptım çok daha fazla kabardı bence :).
- Cıvıktan fazla ağır bir kıvamı oluyor bu kek hamurunun.
- 28 cm kare borcamın yeri ve kenarlarını sıvı yağla uygunca yağladım. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
- İncir ve kayısıları minik minik doğrayalım yaban mersinini de ekleyelim ve 1 yemek kaşığı unla yeterlice karıştıralım.
- Borcamdaki kek hamurunun üzerine unlu kuru meyve karışımını güzelce ekleyelim, onun da üzerine damla çikolataların tamamını serpiştirelim.
- Kalan kek hamurunu da kuru meyve ve damla çikolatanın üzerini kapatacak halde dökelim.
- Meyve ve damla çikolatanın üzerine kek hamuru gelmez açıkta kalırsa yanıyor, bu biçimde ortasında kalıp yanık tadını da almamış oluyoruz.
- 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz. Fırınınıza nazaran müddet değişebilir orta ara denetim edin siz tekrar de 🙂 birinci 20 dk kapağı açmayın ki kek sönmesin. En son pişmiş mi diye denetim ederken kürdanı batırıp kuruysa pişkinliğinden emin olabilirsiniz.
- Kekimiz pişip fırını kapattıktan çabucak sonra sıktığımız portakal suyunu kekin her tarafına uygunca döküyoruz. Sıcakken dökün ki çabucak çekip içine alsın.
- Kek soğuyana kadar fırının içinde bıraktım ki içini düzgünce çeksin diye. Afiyet olsun herkese :).
Tarifi yaptım yedim çok hoştu, bunu paylaşmalıyım dedim, fakat elimde fotoğraf yoktu, paylaşma niyetiyle yapmamıştım zira 🙂 tekrar yapana kadar bekleyemedim çabucak elimdeki keki fotoğraflayıp tanımı yazdım. Görselim bu sebeple yok malesef.
Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

