Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek

Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 3 su bardağından 1 yemek kaşığı eksik un
  • 1 tepeleme yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 2 paket kabartma tozu
  • 3 adet küçük uzunluk havuç
  • Yarım portakalın suyu
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek silme yemek kaşığı tarçın
  • 10 tane minik doğranmış kuru kayısı
  • 3-4 tane minik doğranmış kuru incir
  • 2/3 çay bardağı kuru yaban mersini
  • 1 çay bardağı damla çikolata

Üzeri için;

  • 1.5 portakalın suyu

Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Büyük bir kapta şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım.
  2. Süt, sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
  3. Kabartma tozu vanilyayı eleyerek ekleyelim. 1 tatlı kaşığı limon suyunu kabartma tozunun üzerine dökelim ki aktive olsun ve daha çok kabarsın.
  4. Havuçları rendeleyip suyu sıkalım, portakalı rendeleyip suyunu sıkalım.
  5. Henüz ununu eklemediğimiz kek karışımına rendelenmiş ve suyu sıkılmış havuçları, rendelediğimiz portakal kabuğunu ve yarım portakalın suyunu ve tarçını ekleyip karıştıralım.
  6. Ununu en son eklemeyi tercih ettim ki kekin kıvamına nazaran en hakikat formda ayarlayabileyim diye.
  7. 1 yemek kaşığı nişastayı da ekledim.
  8. Tahta kaşıkla karıştırın yazıyordu tanımda fakat mikserle çırptım çok daha fazla kabardı bence :).
  9. Cıvıktan fazla ağır bir kıvamı oluyor bu kek hamurunun.
  10. 28 cm kare borcamın yeri ve kenarlarını sıvı yağla uygunca yağladım. 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyebilirsiniz.
  11. İncir ve kayısıları minik minik doğrayalım yaban mersinini de ekleyelim ve 1 yemek kaşığı unla yeterlice karıştıralım.
  12. Borcamdaki kek hamurunun üzerine unlu kuru meyve karışımını güzelce ekleyelim, onun da üzerine damla çikolataların tamamını serpiştirelim.
  13. Kalan kek hamurunu da kuru meyve ve damla çikolatanın üzerini kapatacak halde dökelim.
  14. Meyve ve damla çikolatanın üzerine kek hamuru gelmez açıkta kalırsa yanıyor, bu biçimde ortasında kalıp yanık tadını da almamış oluyoruz.
  15. 170 derece evvelden ısıtılmış fırında 40 dk pişiriyoruz. Fırınınıza nazaran müddet değişebilir orta ara denetim edin siz tekrar de 🙂 birinci 20 dk kapağı açmayın ki kek sönmesin. En son pişmiş mi diye denetim ederken kürdanı batırıp kuruysa pişkinliğinden emin olabilirsiniz.
  16. Kekimiz pişip fırını kapattıktan çabucak sonra sıktığımız portakal suyunu kekin her tarafına uygunca döküyoruz. Sıcakken dökün ki çabucak çekip içine alsın.
  17. Kek soğuyana kadar fırının içinde bıraktım ki içini düzgünce çeksin diye. Afiyet olsun herkese :).

Tarifi yaptım yedim çok hoştu, bunu paylaşmalıyım dedim, fakat elimde fotoğraf yoktu, paylaşma niyetiyle yapmamıştım zira 🙂 tekrar yapana kadar bekleyemedim çabucak elimdeki keki fotoğraflayıp tanımı yazdım. Görselim bu sebeple yok malesef.

Havuçlu Portakallı Damla Çikolatalı Meyveli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırıncı Ramazan Pidesi
Bayatlamayan Çimdik Kurabiye
Su Böreği Tadında Peynirli Börek
Fit Tiramisu
Karnabahar Mantı (Diyete Uygun)
El Açması 40 Kat Börek
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet