Havuçlu Patates Topları (Pratik)

Havuçlu Patates Topları (Pratik) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 1 tutam maydanoz
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
Yoğurt sosu için;
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Havuçlu Patates Topları (Pratik) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuklarını soyup doğrayalım ve uygun bir tencereye alalım.
- Üzerine su ekleyerek haşlanmaya bırakalım.
- Haşlanan patatesleri geniş bir kaba alalım ve ezici yada bir çatal yardımı ile ezelim.
- Üzerine ince ince rendelediğimiz havucu, ince kıyılmış maydanozu, baharatları ve tuzu da ekleyerek karıştıralım.
- Hazırladığımız harçtan kesimler alarak elimizle top haline getirelim ve servis tabağına alalım.
- Ayrı bir kasede yoğurt, rendelenmiş ya da ezilmiş sarımsak ve tuzu çırparak sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlayalım.
- Ocağa aldığımız tavaya tereyağı ekleyerek eritelim.
- Üzerine pul biber ekleyerek kızdıralım.
- Patateslerin üzerine evvel sarımsaklı yoğurdu akabinde tereyağında kızdırdığımız pul biberi gezdirelim.
- Dilediğiniz üzere süsleyip servis edin.
Ben sade bırakmayı tercih ettim.
🙋🏻♀️✅️🤌🏻👌🏻
Afiyet olsun!.
Havuçlu Patates Topları (Pratik) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



