Havuçlu Patates Topları

Havuçlu Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet orta uzunluk patates
- 1 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
- Bir tutam maydanoz yahut dereotu
- Tuz
- Karabiber
- Nane
- Kırmızı pul biber
Yogurt sosu için:
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
Havuçlu Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patateslerin kabuğu soyulur dörde bölünür ve yumuşayana kadar tuzlu suda haşlanır.
- Haşlanan patateslerin suyu süzülür.
- Henüz sıcakken bir çatal yardımıyla ezilir.
- Baharatlar, tuz, maydanoz ve havuç (havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin)eklenir ve ellinizle düzgünce karıştırın.
- Hazırladığınız harçtan, modüller alın. Avuç içerisinde yuvarlayıp, servis tabağına alın.
- Yoğurt sosunu hazırlayın ve patates toplarının üzerine güzelce dökün.
- Son olarak bir sos tavası içersinde tereyağını eritin.
- Üzerine kırmızı pul biber ekleyip, biraz kızdırın.
- Yoğurtlu patates toplarının üzerine kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağı gezdirin.
- Üzerine maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun.
Havuçlu Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






