Havuçlu Patates Topları

Havuçlu Patates Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk patates
  • 1 adet orta uzunluk rendelenmiş havuç
  • Bir tutam maydanoz yahut dereotu
  • Tuz
  • Karabiber
  • Nane
  • Kırmızı pul biber

Yogurt sosu için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

Havuçlu Patates Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patateslerin kabuğu soyulur dörde bölünür ve yumuşayana kadar tuzlu suda haşlanır.
  2. Haşlanan patateslerin suyu süzülür.
  3. Henüz sıcakken bir çatal yardımıyla ezilir.
  4. Baharatlar, tuz, maydanoz ve havuç (havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyin)eklenir ve ellinizle düzgünce karıştırın.
  5. Hazırladığınız harçtan, modüller alın. Avuç içerisinde yuvarlayıp, servis tabağına alın.
  6. Yoğurt sosunu hazırlayın ve patates toplarının üzerine güzelce dökün.
  7. Son olarak bir sos tavası içersinde tereyağını eritin.
  8. Üzerine kırmızı pul biber ekleyip, biraz kızdırın.
  9. Yoğurtlu patates toplarının üzerine kızdırılmış kırmızı pul biberli tereyağı gezdirin.
  10. Üzerine maydanoz serpip servis edin. Afiyet olsun.

Havuçlu Patates Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Aşure (Bol Malzemeli Tam Kıvamında)
Tam Ölçülü Browni
Çok Lezzetli Çok Pratik Pizza Tarifi
İçi Peynirli Çörek (Yiyen Tarif Soruyor)
Piyano Kek
Karamel Soslu, Bisküvili, Latteli Pasta
Hdabla | © 2025 |