Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav

Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı arpa şehriye
- 2 adet orta uzunluk havuç (rendelenmiş)
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 su bardağı sıcak su
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 soğan ( doğranmış)
- 2 diş sarımsak (doğranmış)
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı toz biber
- İnce kıyılmış dereotu yahut maydanoz
Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını koyun ve soğanlar, sarımsaklar altın sarısı olana kadar kavurun.
- Rendelenmiş havucu ekleyin ve 2-3 dakika daha kavurmaya devam edin.
- Şehriyeyi,haşlanmış nohutları ,salça, ve baharatları tencereye ekleyin ve kavurun.
- Sıcak suyu ek edin tencerenin kapağını kapatın ve kısık ateşte şehriyeler suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav suyunu çektiğinde, altını kapatıp 5-10 dakika demlenmeye bırakın.
- İsteğe nazaran üzerine ince kıyılmış dereotu yahut maydanoz serperek servis edin.Afiyet olsun!.
Havuçlu Nohutlu Şehriye Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







