Boşnak Kosova Mantısı

Boşnak Kosova Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için:

  • 1.5 su bardağı ılık su
  • 1 tepeleme tatlı kaşığı tuz
  • Yaklaşık 5 su bardağı un

İç harcı için:

  • 400 gram kıyma
  • 1 büyük uzunluk soğan (rendelenip suyu sıkılacak)
  • Karabiber, tuz

Katlara sürmek için:

  • 200gram tereyağı

Boşnak Kosova Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Unun ortasını havuz biçiminde aç, suyu ve tuzu ekle. Hamur orta sert olacak biçimde yoğur.
  2. Hamurun üzerini kapatıp 30 dakika dinlendir.
  3. Dinlenen hamuru 20 eşit kesime ayır (bu biçimde de 10 dakika dinlendir)
  4. Servis tabağı büyüklüğünde aç, her katına 1 kaşık yağ sür. 10 tane üst üste 2 büyük kesim olacak.
  5. Her parçayı hamurunu unlayarak aç. Çok ince olmayacak, kalın da olmayacak.
  6. Kare biçiminde aç, kare kare kestikten sonra ortalarına kıyma koyup katla. Aksi bir formda tepsiye diz. Son olarak kalan yağı üzerine sür.
  7. 180 derece evvelden ısıtılmış fanlı fırında kızarana kadar pişir.

Boşnak Kosova Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mayasız Poğaça
Haşhaşlı Çörek
Katmer Tarifi Tel Tel
Bakla Yemeği
Vişneli Kup Tatlısı
Bebek Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found