Havuçlu Kremalı Kek

Havuçlu Kremalı Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1,5 su bardağı süt
- 3 su bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 su bardağı suyu sıkılmış rende havuç
- 1 su bardağı ceviz içi
Üzeri için;
- 200 gram labne peyniri
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 su bardağı pudra şekeri
Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şekeri ve yumurtayı köpürene kadar çırpalım.
- Ardından sütü, sıvı yağı, vanilya ve kabartma tozunu ek edelim.
- Ununu da ekleyip karıştıralım.
- Daha sonra havucu, cevizi ve tarçını ekleyelim.
- Hepsini spatula ile karıştıralım.
- Margarin ile yağlanmış, unlanmış kalıba kek karışımını boşaltalım.
- 160 derecede 1 saat kadar pişirelim.
- İç kısmını bir kürdan batırarak denetim edelim.
- Pişen keki birinci sıcaklığı geçince bir sunum tabağına karşıt çevirelim. Soğumaya bırakalım.
- Krema konulduğunda kek soğuk olmalı 😌.
- Üzeri için labne peyniri, tereyağı ve pudra şekerini karıştırma kabına alalım. Mikser ile çırpalım.
- Kekin üzerine bir kaşık ile yayalım.
- Dilediğimiz üzere süsleyelim.Afiyet olsun….
Havuçlu Kremalı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












