Havuçlu Kek

Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet havuç (rendelenmiş)
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • 1 su bardağı ceviziçi
  • 2 su bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı hindistan cevizi
  • Çay kaşığınin ucuyla zencefil
  • Kabartma tozu
  • Vanilya

Kreması için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı un (kavrulmuş)
  • 4-5 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
  • 1 paket vanilya

Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
  2. Yağ ve süt ek edilir çırpmaya devam edilirken unu eklenir. Kabartma tozu ve vanilya da unla birlikte katılır.
  3. Ceviz, havuç, tarçın, hindistan cevizi ve zencefil de eklenip yağlanmış yuvarlak borcama alınır.
  4. Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
  5. Kreması için öncelikle un kavrulur. Kavrulan una şeker katılır ve çırpma teliyle karıştırarak süt ek edilip pişirilir.
  6. Kaynayan kremaya evvel tereyağ eklenip eritilir sonra vanilya eklenir düzgünce karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır.
  7. Kekimiz fırından çıktıktan 5 dk sonra kremayı üstüne sürüp, ceviz yahut tarçın ile süsleyebilirsiniz.
  8. 1-2 saat dinlendikten sonra dilediğiniz formda servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.

Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuskuslu Firik Bulgur Pilavı
Fırında Sütlaç
Kıymalı Rulo Patates
Patates Püreli Tavuk Sote
İç Yağı Tarifi (Videolu)
Sebzeli Mücver
Hdabla | © 2025 |