Havuçlu Kek
Havuçlu Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet havuç (rendelenmiş)
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1/2 (yarım) su bardağı süt
- 1 su bardağı ceviziçi
- 2 su bardağı un
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı hindistan cevizi
- Çay kaşığınin ucuyla zencefil
- Kabartma tozu
- Vanilya
Kreması için;
- 2,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı un (kavrulmuş)
- 4-5 yemek kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı dolusu tereyağ
- 1 paket vanilya
Havuçlu Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker köpük köpük olana kadar çırpılır.
- Yağ ve süt ek edilir çırpmaya devam edilirken unu eklenir. Kabartma tozu ve vanilya da unla birlikte katılır.
- Ceviz, havuç, tarçın, hindistan cevizi ve zencefil de eklenip yağlanmış yuvarlak borcama alınır.
- Önceden ısıtılmış 180° fırında pişirilir.
- Kreması için öncelikle un kavrulur. Kavrulan una şeker katılır ve çırpma teliyle karıştırarak süt ek edilip pişirilir.
- Kaynayan kremaya evvel tereyağ eklenip eritilir sonra vanilya eklenir düzgünce karıştırdıktan sonra soğumaya bırakılır.
- Kekimiz fırından çıktıktan 5 dk sonra kremayı üstüne sürüp, ceviz yahut tarçın ile süsleyebilirsiniz.
- 1-2 saat dinlendikten sonra dilediğiniz formda servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun.
Havuçlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








