Havuçlu Fındık Ezmeli Kek

Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım su bardağı şeker
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı havuç rendesi
- 300 gram fındık ezmesi
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 200 gram labne
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri (tepeleme)
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 limon kabuğu rendesi
- Birkaç damla limon
Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle havucu rendenin ince tarafıyla rendeleyip, hazırlayalım çırpma kabının içerisine yumurta ve şekeri alıp köpük köpük olup beyazlayıncaya kadar yaklaşık 5-6 dakika çırpalım.
- Sıvı yağ, fındık ezmesi, havuç rendesi ve tarçın ek edip çırpalım un, kabartma tozu ve vanilyayı eleyerek ilave edelim tekrar çırpalım yağlı kağıt serdiğimiz kek kalıbına harcı dökelim.
- 170 derece evvelce ısıttığımız fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirelim.
- Fırından çıkan kekimizi soğuması için bir kenara alalım.
- Krema için; uygun bir kabın içerisine labne pudra şekeri tereyağı limon kabuğu rendesi ve birkaç damla limon alıp mikser ile çırpalım.
- Soğuyan kekin üzerine kremayı güzelce yayalım üzerini istediğimiz üzere süsleyip dilimleyerek servis edelim. Afiyet olsun deneyeceklere kolay gelsin.
Havuçlu Fındık Ezmeli Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












