Havuçlu Dereotlu Poğaça
Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler
- 6-6,5 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı şeker
- 2 yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 3 orta uzunluk rendelenmiş suyu sıkılmış havuç
- Yarım demek ince kıyılmış dereotu
- Dilediğiniz iç harcını hazırlayabilirsiniz (ben birer küp kaşar kullandım)
Üzeri için;
- 2 yumurtanın sarısı
- İsteğe bağlı olarak susam
- Çörekotu
Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle geniş bir kaba 6 bardak kadar unu, tuzu ve şekeri alıp karıştırdıktan sonra ortasına havuz açalım.
- Sıvı yağ, yoğurt ve ılık suyu katıp üzerine kuru mayayı da katıp karıştıralım.
- Son olarak yumurta aklarını ve dereotuyla havuçları da kattıktan sonra parmak uçlarımızla kenardan içe gerçek yavaşça karıştırmaya başlayalım.
- Tamamen karıştırdığımız hamuru ele hafif yapışacak kıvama gelene dek yoğuralım. Şayet cıvık olursa göz kararı un ekleyerek tamamlayabiliriz, lakin çok sert olmamasına da dikkat edelim.
- Kulak göğsü kıvamındaki hamurumuzu üzerini streçleyerek sıcak bir ortamda bekletelim.
- Daha sonra elimizle mandalina büyüklüğünde kesimler koparıp dilediğimiz iç harcını ekleyerek dilediğimiz hali verelim. İç harcı katmayacaksanız yuvarlak haller de verebilirsiniz.
- Üzerlerini örtüp 45 dakika kadar da tepsi mayasına bırakalım.
- Mayalama müddeti bittikten sonra yumurta sarılarını fırça yardımıyla üzerlerine sürüp, dilerseniz sade, dilerseniz de susam yahut çörekotuyla süsleyebilirsiniz.
- 180 derece evvelce ısıtılmış fansız alt üst ayar fırında kızarana kadar pişirelim.
- Dilediğimiz üzere servis edelim. (not: dilerseniz birinci sıcağı çıktığında buzluğa atabilir ve kullanacağınız vakit buzluktan çıkarıp çözdürdükten sonra yiyebilirsiniz. ).Afiyet olsun! 💐.
Havuçlu Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















