Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 adet yumurta
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • İstediğiniz kadar dövülmüş ceviz
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 tatlı kaşığı tarçın (artırılabilir yada azaltılabilir)

Muhallebi için;

  • 2 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı sanayağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta şeker çırpılır.
  2. Sıvıyağ, yoğurt eklenip güzelce çırpılır.
  3. Havuç ceviz eklenir.
  4. Son olarak un ,kabartma tozu ,vanilya eklenip ,kekimiz kalıba dökülür.
  5. 180 derecede pişirilir.
  6. Kekimiz piştikten sonra kabarık kalması için püf noktası fırının ağzını hafif açık bırakın birinci sıcağı fırında çıksın ki kek sönmesin.
  7. Bir tencereye süt ,un ,nişasta ,şeker alınarak pişirmeye başlanır, muhallebi göz göz ocaktan alınıp içe sanayağ ve başlaya eklenir.
  8. Muhallebiyi pişen kekin üstüne döküp,süslemesi size kalmış. Afiyet olsun🫶.

Havuçlu Cevizli Tarçınlı Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiyalı Yulaflı Çilekli Smoothie
Çikolatalı Parçalı Kek
Yeşil Zeytinli Fiyonk Makarna
Midye Poğaça
Sebzeli Etli Haşlama
Çikolata Soslu Kurabiye
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet