Havuç Topları (Lokum Tadında)

Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı İçin Malzemeler
- 6-7 tane orta uzunluk havuç
- 2 paket sade petibör bisküvi
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- 1 çay bardağı ince kıyılmış ceviz
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
- Yeterince hindistan cevizi
Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Havuçlar yıkanıp soyulduktan sonra rendelenir.
- Rendelenen havuçlar tavaya alınarak şeker, tarçın, tereyağı ve ceviz eklenir.
- Havuçlar suyunu salıp çekinceye kadar kavrulur.
- Suyunu çeken havuçlara yavaş yavaş petibörler kırılarak içine eklenir, daha sonra soğumaya bırakılır.
- Soğuduktan sonra yuvarlanıp hindistan cevizine bulanır. İsteğe nazaran kürdanla süslenir.
Havuç Topları (Lokum Tadında) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






