Havuç Topları

Havuç Topları Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet orta uzunluk havuç
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 çay bardağı çekilmiş fındık ve ceviz
  • 2 su bardağı çekilmiş petibör bisküvi
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı tarçın

Bulamak için;

  • Hindistan cevizi

Havuç Topları Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Havuzları rendeleyelim.
  2. Tereyağını tavaya alalım eriyince havuçları ek edelim.
  3. 5 dk kavuralım şekeri ilave edelim.
  4. Suyunu çekinceye kadar pişirelim.
  5. Suyu çekince soğumaya bırakalım.
  6. Soğuyunca ceviz fındık bisküvi ve tarçınıda ekleyip yoğuralım.
  7. Ceviz büyüklüğünde modüller koparıp hindistan cevizine bulayalım.
  8. Malzemeleri arttırabilirsiniz bisküviyi dikkatli ekleyin çok sert yada yumuşak olmasın dağılmadan biçim alabilecek kıvamda olsun.

Havuç Topları Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kışlık Menemen
Hafif Islak, Hafif Kuru Kek
20 Dakikada Süt Mısır Tarifi (Videolu)
Yaş Pasta
Sarımsaklı, Yeşil Mercimekli, Zeytinyağlı Bulgur Pilavı
Çilekli Pasta
Hdabla | © 2025 |