Havuç Tarator Tarifi ( Birde Böyle Deneyin )

Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) İçin Malzemeler

  • 5 adet orta uzunluk havuç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı (tepeleme olmayacak şekilde) mayonez
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 4 adet turşuluk kornişon (küçük küpler halinde doğranmış)
  • 100 gram haşlanmış mısır
  • 1 avuç iri kıyılmış ceviz
  • 1 tutam dereotu (ince doğranmış)
  • 1 çay kaşığı tuz

Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) Nasıl Yapılır?

  1. Havuçları yıkayıp kabuklarını soyun.
  2. Rendenin iri tarafıyla rendeleyin.
  3. Bir tavaya zeytinyağını alın, üzerine rendelenmiş havuçları ekleyin.
  4. Orta ateşte yumuşayana kadar yaklaşık 7-8 dakika soteleyin. Soğumaya bırakın.
  5. Bir kaba süzme yoğurdu, mayonezi, ezilmiş sarımsağı ve tuzu alın. Karıştırın.
  6. Diğer materyalleri ekleyin: karışıma soğuyan havuçları, doğranmış kornişon turşuyu, haşlanmış mısırı, cevizleri ve dereotunu ekleyin. Güzelce harmanlayın.
  7. Servis tabağına alın, üzerine isteğe nazaran ceviz yahut biraz dereotu serpiştirerek sunum yapabilirsiniz.

Havuç Tarator Tanımı ( Birde Bu türlü Deneyin ) Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meat-bowl
Sebzeli Tam Buğday Makarna
Kalıpsız Evde Dubai Çikolatası
Yalancı Su Böreği
Taze Fasulye Tarifi
Salçalı Sosis
Hdabla | © 2025 |