Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu)

Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet orta uzunluk havuç
  • 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı yoğurt
  • Tuz
  • Nane

Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Geniş bir tavaya sıvı yağ alınıp ince ince doğranmış havuçlar ve sarımsak beraberce uygunca kavrulur.
  2. Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
  3. Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurtun içerisine soğuyan havuçlar eklenip tuz eği de yapılıp karıştırılır.
  4. Üzerine nane ile süslenir.

Afiyet olsun.

Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Saçın Üstünde Yumuşacık Gözleme Tarifi
Yaban Mersinli/Limonlu Kırıntılı Kek (Crumble Kek )
Elmalı Tart
Karidesli Tam Buğday Spagetti (Pcos Dostu – 20 Dakikada)
Simit Pizza
Bellavista
Hdabla | © 2025 |