Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu)
Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet orta uzunluk havuç
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 diş sarımsak
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- Tuz
- Nane
Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tavaya sıvı yağ alınıp ince ince doğranmış havuçlar ve sarımsak beraberce uygunca kavrulur.
- Havuçlar yumuşayınca ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır.
- Ayrı bir kasede suyu süzülmüş yoğurtun içerisine soğuyan havuçlar eklenip tuz eği de yapılıp karıştırılır.
- Üzerine nane ile süslenir.
Afiyet olsun.
Havuç Tarator (Havuç Yoğurtlusu) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







